У Польщі розповіли про ризик розширення війни за межі України

Читать на русском
Він заявив, що путін веде війну не за Харків, Маріуполь або ж інше українське місто. Кремлівський режим веде боротьбу за повернення до балансу сил часів холодної війни.
фото: LB.ua

У Польщі вважають, що існує ризик розширення війни за межі України, оскільки президент країни-агресора володимир путін зацікавлений в поверненні балансу сил холодної війни.

Про це повідомляє посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький в інтерв'ю Polska Times.

Коментуючи нещодавній ракетний удар росії по Львівській області, Ціхоцький заявив, що путін веде війну не за Харків, Маріуполь або ж інше українське місто. Кремлівський режим веде боротьбу за повернення до балансу сил часів холодної війни.

Польща планує створити найсильніші війська серед країн НАТО в Європі – БлащакПольський віце-прем'єр зазначив, що польське військо повинно бути настільки численним і настільки сильним, щоб саме його існування відлякало потенційного агресора.

Як зазначає польський посол, він не знає причини удару по Львівській області, однак може припустити, що це пов'язано із візитом до України глави МЗС Польщі та голови ОБСЄ Збігнєва Рау.

«Рау на пресконференції ясно дав зрозуміти, що ОБСЄ не залишить Україну, і буде знайдено рішення, щоб, попри протидію росії, яка є членом ОБСЄ, організація активно підтримувала Україну щодо гуманітарної допомоги, відновлення держави. Це могло не сподобатися росії», - підсумував Ціхоцький.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський у вівторок, 2 серпня, зустрівся з очільником ОБСЄ, міністром закордонних справ Польщі Збігневом Рау в Києві – сторони обговорили укріплення співробітництва між країнами.

Також Збігнєв Рау відвідав зруйновану російськими окупантами Бучу у Київській області.

Раніше ми повідомляли, що США перекидають до Польщі шість винищувачів п’ятого покоління F-22 в межах місії посилення східного флангу НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: