Посилення НАТО: США перекидають до Польщі шість винищувачів п’ятого покоління F-22

Читать на русском
Передислокація американських винищувачів здійснюється в межах ухваленого на останньому саміті НАТО в Мадриді рішення посилити захист східного флангу Альянсу на тлі повномасштабного вторгнення росії в Україну.
Defense Express

На базу ВПС Великої Британії зі США прибули шість винищувачів F-22, які будуть перебазовані до Польщі в межах місії посилення східного флангу НАТО.

Про це повідомляє відомче видання Пентагону Stars and Stripes.

Передислокація американських винищувачів здійснюється в межах ухваленого на останньому саміті НАТО в Мадриді рішення посилити захист східного флангу Альянсу на тлі повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Польща придбає у Південної Кореї близько тисячі танків – CNNПольща придбає у Південної Кореї близько тисячі танків, а також 600 артилерійських гармат та півсотні винищувачів.

«США на тлі розширення НАТО на схід перекидають з Аляски до Польщі шість винищувачів п’ятого покоління F-22 з метою стримування росії», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у ніч вівторка, 26 липня, вони прибули на базу Королівських військово-повітряних сил Великої Британії Лейкенгіт. З неї F-22 перебазуються до польського міста Ласк, де дислокується 32-га тактична база польської авіації.

Повідомляється, що винищувачі «Раптор», здатні виконувати місії як «повітря-повітря», так і «повітря-земля».

Зазначається, що місія із захисту повітряного простору передбачає збільшення систем протиракетної оборони наземного та повітряного базування біля східних кордонів НАТО.

Нагадаємо, як заявив віце-прем'єр-міністр, міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак, Польща планує створити найсильніші війська серед країн НАТО в Європі.

Раніше американський дипломат Роберт Пірсон заявив, що путін хоче повернутися до кордонів імперської росії та зміцнити свою військову присутність якнайдалі на захід. Його наступними жертвами можуть бути Естонія, Латвія, Литва, Польща, Словаччина, Угорщина, Румунія, Болгарія та Молдова.

При цьому, Джо Байден заявив, що путін не має наміру зупинятися в Україні. І якби НАТО не відреагувало, то війна та хаос загрожували б усім країнам Європи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: