У Польщі українцям видаватимуть електронні посвідки для перетину кордонів ЄС

Читать на русском
Українські біженці отримали право на перетин кордонів Євросоюзу з електронним документом Diia.pl.
Українська правда

Українські біженці отримали право на перетин кордонів Євросоюзу з електронним документом Diia.pl.

Про це йдеться у повідомленні на сайті польського уряду.

Польща повідомила Європейську комісію про електронний документ, доступний для біженців з України – Diia.pl, як документ, що підтверджує їхнє законне перебування на території Польщі та дозволяє їм подорожувати в межах Європейського Союзу, а також перетинати його зовнішні кордони. Відомо, що це перша повністю цифрова посвідка на проживання в ЄС.

Від 7 євро за годину. На яку роботу можуть розраховувати українки в НімеччиніБіженки з України в Німеччині можуть розраховувати лише на погодинну чи сезонну роботу. Щоб влаштуватися з дипломом за спеціальністю потрібно пройти через бюрократичні перевірки.

Документ доступний через мобільний додаток mObywat, який можна встановити на мобільні телефони з Android та iOS. Щоб ним скористатись також необхідно мати PESEL. Крім того, необхідно отримати електронний підпис для створення кабінету. Для цього українцям необхідно звернутися до одного із територіальних управлінь.

Після офіційного повідомлення електронний документ Diia.pl виступає як посвідка на проживання, що використовується разом із дійсним проїзним документом для перетину зовнішнього кордону ЄС. Він також дозволяє пересуватися Шенгенською зоною протягом 90 днів протягом будь-якого 180-денного періоду.

Нагадаємо, українці, які знайшли прихисток у Польщі, отримали доступ до медичної допомоги на рівні з її громадянами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: