Польща планує створити найсильніші війська серед країн НАТО в Європі – Блащак

Читать на русском
Польський віце-прем'єр зазначив, що польське військо повинно бути настільки численним і настільки сильним, щоб саме його існування відлякало потенційного агресора.
Ілюстративне фотоopk.com.ua

Польща прагне створити найсильніші сухопутні війська серед європейських країн НАТО, оскільки вірить, що росія не нападе на сильну державу.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр, міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак в інтерв'ю «Sieci», повідомляє wpolityce.pl.

В опублікованому фрагменті інтерв’ю Блащак зазначив, що польське військо повинно бути настільки численним і настільки сильним, щоб саме його існування відлякало потенційного агресора.

«Кремлівські володарі не будуть бити по сильних. Коли бачать слабкість, вони атакують. Як за артилерією, так і за бронетехнікою сильнішої країни в Європі зрештою не буде. Серед європейських країн НАТО у нас будуть найсильніші сухопутні війська. Ми знаходимося на лінії фронту, у нас є кордон з Росією і на півночі, і фактично, у військовому плані, з боку Білорусі», - сказав Блащак.

У розмові, Блащак також розповів про кулуарні переговори з Німеччиною щодо танків, які мали б допомогти заповнити прогалину, що утворилась через постачання техніки Україні, а також про останні закупівлі зброї в Південній Кореї.

Нагадаємо, у Польщі заявили, що готові навчати українських військових.

Раніше американський дипломат Роберт Пірсон заявив, що путін хоче повернутися до кордонів імперської росії та зміцнити свою військову присутність якнайдалі на захід. Його наступними жертвами можуть бути Естонія, Латвія, Литва, Польща, Словаччина, Угорщина, Румунія, Болгарія та Молдова.

При цьому, Джо Байден заявив, що путін не має наміру зупинятися в Україні. І якби НАТО не відреагувало, то війна та хаос загрожували б усім країнам Європи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: