Арестович прогнозує вихід війни проти росії за межі України

Читать на русском
Молдова вже під загрозою російського нападу, Білорусь заляпалася участю в нападі на Україну, а в росії війна вже прийшла в деякі регіони
Олексій АрестовичСкриншот

Війна, яку російські окупанти почали проти України, скоро може виплеснутися за українські кордони та прийти в деякі інші країни.

Про це сказав радник глави Офісу президента України Олексій Арестович в інтерв'ю російському правозахиснику Марку Фейгіну.

Яку військову техніку Україна може отримати від США завдяки ленд-лізуЛенд-ліз дозволяє президенту США надавати допомогу озброєнням і спорядженням будь-якій країні, яка визнана критично важливою для обороноздатності Штатів

«Тінь війни лягла на Молдову, на Білорусі вона вже давно лежить, і на російський регіон... Війна розповзається, вона не втримається ні в рамках «спецоперації», ні в межах навіть кордонів України. Вона відкинула дуже серйозну тінь і в цій тіні видно спалахи пожеж» - сказав він, коментуючи перспективи розростання бойових дій.

Нагадаємо, російські окупанти дали команду привести війська на території Придністров'я в повну бойову готовність. При цьому в західних ЗМІ вважають, що росія планує гібридні атаки, щоб дестабілізувати прозахідний уряд Молдови.

Ізраїль закликав своїх громадян негайно покинути територію Придністров'яТакож рекомендується відкласти поїздки в цей регіон всім громадянам Ізраїлю, які планували приїхати туди найближчим часом

В Україні вже заявили, що якщо росія зуміє залучити Придністров'я у війну проти України, це поставить на анклаві хрест. Україна завжди розглядала ПМР, як можливий плацдарм для вторгнення, тому оборона на цьому напрямку продумана і дуже сильна.

Нагадаємо, в прикордонних областях росії за останній місяць сталося кілька пожеж на складах з паливом і припасами. Наприкінці березня в передмісті Бєлгорода загорівся склад боєприпасів. А 1 квітня в тому ж місті сталася масштабна пожежа на нафтобазі, у якій місцева влада побачила «український слід».

Крім того, днями в російському Брянську горіли нафтобаза та арсенал міністерства оборони росії. А 27 квітня вночі в Білгородській області сталася пожежа на складі боєприпасів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: