Польща витратила 1% ВВП для підтримки українських біженців – Bloomberg

Читать на русском
Витрати Польщі на підтримку біженців з України цього року перевищать 25 мільярдів злотих (5,3 мільярда доларів), що становить майже 1% ВВП країни.

Витрати Польщі на підтримку біженців з України цього року перевищать 25 мільярдів злотих (5,3 мільярда доларів), що становить майже 1% ВВП країни.

Про це свідчать підрахунки польського державного аналітичного центру, повідомляє Bloomberg.

За перші три місяці після початку війни поляки витратили 10 млрд. злотих на допомогу.

Від 7 євро за годину. На яку роботу можуть розраховувати українки в НімеччиніБіженки з України в Німеччині можуть розраховувати лише на погодинну чи сезонну роботу. Щоб влаштуватися з дипломом за спеціальністю потрібно пройти через бюрократичні перевірки.

За даними Польського економічного інституту, уряд та місцева влада виділили близько 15,9 млрд злотих на соціальні виплати, охорону здоров'я та освіту для біженців.

У Польщі від початку російського вторгнення в Україну оселилося понад 2 млн. українців. Їх підтримала не лише влада, а й масово громадяни, багато з яких прийняли біженців у своїх домівках.

Дослідження проводилося на основі опитування 2200 дорослих та тривало в період з 25 квітня по 19 травня. Опитування демонструє, що 70% поляків взяли участь у наданні допомоги українцям.

Нагадаємо, у Польщі українцям видаватимуть електронні види для перетину кордонів ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: