Польщі вдалося зібрати кошти на Bayraktar для України: яка сума

Читать на русском
Кошти в межах акції Купімо Україні Bayraktar, перевели понад 200 тис. людей. Вона тривала в Польщі майже місяць, з 28 червня.
фото: dw.com

У Польщі в неділю, 24 липня, було зібрано 22,5 млн злотих на Bayraktar для України, що становить близько 5 млн дол США.

Про це повідомляє Укрінформ, посилаючись на портал Zrzutka.pl.

Акція збору грошей на Bayraktar для України тривала в Польщі майже місяць, з 28 червня.

Як повідомляється, кошти в межах акції «Купімо Україні Bayraktar», що тривала на краудфандинговій платформі Zrzutka.pl, перевели понад 200 тис. людей.

В Україну привезли литовський безпілотник BayraktarУ Литві відомий телеведучий Андрюс Тапінас зібрав 5 млн євро, щоб придбати Bayraktar для українських військових.

Ініціатором акції зі збору коштів на Bayraktar для України є відомий громадський діяч, політолог і журналіст Славомир Сєраковський. Він зазначив, що попри досягнення мети акції, збір коштів триватиме ще декілька днів, оскільки є велика кількість бажаючих долучитися до неї.

Згідно з його словами, у неділю так багато осіб хотіли долучитися до акції на фінішній прямій, що сервери платформи тричі зависали.

При цьому, Сєраковський додав, що надлишок коштів, зібраних в рамках акції, буде переведено на рахунок ЗСУ в Нацбанку України.

Нагадаємо, в Литві відомий телеведучий Андрюс Тапінас зібрав 5 млн євро, щоб придбати Bayraktar для українських військових. Туреччина оцінила акцію литовців, і вирішила віддати безпілотник безкоштовно. Цей Bayraktar вже прибув в Україну.

Крім того, в червні українці майже за два дні змогли зібрати гроші на придбання трьох турецьких безпілотників Bayraktar. Але компанія Baykar Макіnа знову погодилася передати БПЛА для ЗСУ безкоштовно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: