Глава Міноборони Британії вважає «дуже реальною» небезпеку виходу агресії росії за межі України

Читать на русском
Міністр оборони Британії заявив, що путіна не стримати погрозами покарання або ціною, яку платить його народ після вторгнення.

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес вважає «дуже реальною» небезпеку того, що агресія росії вийде за межі України, на решту Європи.

Воллес заявив про це, виступаючи на конференції, організованій Королівським об'єднаним інститутом оборонних досліджень, повідомляє ВВС.

У своєму виступі міністр наголосив на важливості інвестицій у британські збройні сили, оскільки є реальний шанс протистояти загрозам не лише з боку росії, а й з боку Китаю.

Росія вже стратегічно програла війну в Україні – голова штабу оборони БританіїЗа словами Тоні Радакіна, путін втратив у війні з Україною чверть сухопутної сили росії, і всю Україну захопити він точно не зможе.

«Ми завжди маємо бути готовими до бою... тому що стає все більш очевидним, що президента путіна не стримати погрозами покарання або ціною, покладеною на його народ», — сказав Воллес.

«Як сказав мені Шойгу, коли я був у москві на початку цього року, «ніхто не може страждати так, як росіяни». У цих стражданнях є майже збочена гордість, і я вважаю, що це те, що відрізняє нас і наших союзників від путінського режиму — ми служимо нашому народу, захищаючи і запобігаючи стражданням, у той час як вони використовують страждання безневинних людей для імперіалістичних амбіцій», – заявив глава Міноборони.

Зрештою, додав Воллес, як і раніше, існує «дуже реальна небезпека, що росія нападе на всю Європу».

Нагадаємо, як сказав начальник Генерального штабу сер Патрік Сандерс, Велика Британія та її союзники переживають свій «момент 1937 року» після вторгнення росії в Україну і мають зробити все можливе, щоб запобігти новій світовій війні.

Раніше Борис Джонсон говорив, що будь-які поступки росії будуть катастрофою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: