ПВК «Вагнера» завербувала для участі у війні понад 1,5 тисячі ув'язнених з російських колоній – ЗМІ

Читать на русском
ПВК Вагнера набрала понад півтори тисячі російських в'язнів для участі у війні проти України. Насамперед, рекрутерів цікавили засуджені за статтями про вбивства та розбій.

ПВК «Вагнера» завербувала понад півтори тисячі ув'язнених у 17 російських колоніях для участі у війні проти України. Натомість «новобранцям» обіцяють 200 тисяч рублів на місяць, виплати лікарняних під час поранення (300 тисяч) і «гробові» (5 млн рублів), а також помилування путіна через півроку «служби».

Про це пише російське видання «Верстка».

Журналісти разом із правозахисниками з'ясували, що вербувальники побували вже як мінімум у 17 колоніях у 10 регіонах росії, серед них: Тульська (ІК-1, ІЧ-4, ІЧ-5), Ярославська (ІК-2, ІЧ-3, ІЧ- 12), Ленінградська (ІК-3), Рязанська (ІЧ-3, ІЧ-5), Новгородська (ІЧ-7), Архангельська, Псковська області (ІЧ-6), а також республіки Комі (ІЧ-19, ІЧ-25) ), Карелія (ІК-7) та Санкт-Петербург (ІЧ-6, ІЧ-7).

У росії набирають людей для участі у війні в Україні через біржі праці – розслідуванняДекілька підрозділів російської армії, які воювали в Україні, шукають людей через біржу праці. Найбільше людей шукає 37-ма мотострілецька бригада з Бурятії.

Крім того, на базі однієї з установ організовано пункт спеціальної підготовки, де ті, хто погодився вирушити на війну, проходять «навчання» по 20 годин на день.

Як пише видання, відправитися на війну в Україну погодилися: приблизно 680 ув'язнених із Ярославської області, 400 осіб із Рязанської області, 270 осіб із Тульської області, близько 250 осіб з Архангельської області, близько 130 – у Комі, трохи більше 70 – із Псковської області і щонайменше 40 осіб із Петербургу.

Найчастіше рекрутери ПВК бували в колоніях суворого режиму. Насамперед, зазначають журналісти, рекрутери виявляють інтерес до засуджених за статтями про вбивства (105 КК РФ) та розбій (162 КК РФ). Тих, хто сидить за злочини, пов'язані з наркотиками та зі статевою недоторканністю, найчастіше до відбору не допускають.

Один із головних критеріїв відбору – фізична підготовка. У охочих вирушити на війну запитують про ставлення до російської влади і про те, чи не збираються вони втекти до України.

Нагадаємо, раніше російські ЗМІ повідомляли, що ПВК «Вагнера» через понесені в Україні втрати почали вербувати нових рекрутів серед злочинців.

У британській розвідці заявили, що в майбутньому саме через цю причину – зниження стандартів для найму бойовиків – ПВК втратить свою цінність для кремля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: