У росії ПВК «Вагнер» набирає рекрутів серед злочинців – ЗМІ

Читать на русском
Добровольцям з-поміж злочинців обіцяють золоті гори - зарплатню за пів року служби у 200 тисяч рублів та амністію. Але тільки в тому випадку, якщо вони повернуться живими
Ілюстративне фотоReuters

Російська приватна військова компанія «Вагнер», найманці якої беруть участь в агресії проти України, через зазнані втрати почала вербувати нових рекрутів серед злочинців. Так, в колоніях Санкт-Петербурга рекрутери ПВК почали працювати, розшукуючи добровольців.

Про це повідомляє видання «Важные истории».

Росія перекидає до 20 тисяч найманців для боїв на Донбасі – The GuardianРосія перекидає для участі у боях на Донбасі до 20 тисяч іноземних найманців. Їх використовують як гарматне м'ясо.

Добровольцям серед злочинців обіцяють золоті гори - зарплатню за пів року служби у 200 тисяч рублів та амністію. Але тільки в тому випадку, якщо вони повернуться живими. Якщо рекрут загине, його рідним обіцяють виплатити п'ять мільйонів рублів. Однак гроші, наголошується в матеріалі, можна не отримати - документально відправка ув'язнених на фронт ніде відбиватися не буде; щобільше, злочинців оформлять нібито на етап, а насправді повезуть в Україну воювати - причому до кордону їх будуть везти під конвоєм, щоб ніхто не надумав здійснити втечу.

На фронті доля таких рекрутів буде не вартою заздрості. Рекрутери обтічно говорять добровольцям, що вони будуть вести розвідку - нібито завданням буде проходження в авангарді наступу та виявлення позицій української армії. Насправді це означає, що рекрутів відправлять в атаку на українські позиції у вигляді гарматного м'яса.

Однак навіть при таких сумних перспективах в петербурзьких колоніях знайшлося понад 200 бажаючих змінити робу та баланду на відносну свободу. Щоправда, представники ПВК прогнали всіх бажаючих через поліграф, після чого відібрали всього 40 осіб.

Нагадаємо, що найманці ПВК зазнають в Україні величезних втрат. Так, 10 червня на території тимчасово окупованої Луганської області Збройні Сили України знищили базу «вагнерівців». Вижив тільки один окупант. Смішно, що базу найманців в Луганській області вдалося знищити після публікації відео в TikTok.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: