Росія намагається набрати в армію найманців із Центральної Азії – ГУР

Читать на русском
РФ намагається набрати найманців на війну з-поміж громадян країн Центральної Азії, а також ув'язнених.

РФ намагається набрати найманців на війну з-поміж громадян країн Центральної Азії, ув'язнених і представників віддалених регіонів.

Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони.

Резніков розповів про хід мобілізації в УкраїніГлава Міноборони розповів, що в Україні на сьогоднішній день немає проблем із мобілізацією. Наразі продовжують набір за певними спеціальностями.

Так, зараз в росії активно розгортається кампанія під гаслом «від кожного суб'єкта федерації по батальйону». У її рамках кремль зобов'язав кожен із 85 російських регіонів, включаючи Крим та Севастополь, сформувати та фінансово простимулювати по одному новому батальйону «добровольців» для участі у війні проти України.

«Щоправда, не всі регіони готові створювати такі батальйони за рахунок місцевого населення. Зокрема, влада москви формує так званий «мерівський полк», до якого переважно набираються люди з інших регіонів і навіть громадян країн Центральної Азії (Таджикистан, Киргизстан, Узбекистан). Для їх заохочення пропонується висока зарплатня і можливість отримати громадянство росії», - наголосили в ГУР.

У відомстві зазначили, що рф змінює тактику поповнення особового складу та, щоб уникнути небажаного оголошення мобілізації, набирає військовослужбовців через приватні військові компанії, росгвардію та «ЛДНР».

«Фіксуються випадки примусу до підписання «контрактів» щодо місцевого населення на тимчасово окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей. Отримано повний карт-бланш бланш від влади росії на відбір бойовиків у колоніях», - заявили в розвідці.

Крім того, ведеться робота з колишніми випускниками Челябінського танкового училища у запасі віком до 50 років. Їх закликають йти добровольцями до танкового батальйону, який орієнтовно формується в Пермі.

Нагадаємо, на сьогодні втрати російської армії на війні в Україні наближаються до 40 тисяч убитих.

За словами Олексія Арестовича, ЗСУ з початку повномасштабної війни розгромили п'ять загальновійськових армій російських збройних сил.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: