ПВК «Вагнера» зазнала великих втрат в Україні, убито близько 3 тисяч найманців – Грозєв

Читать на русском
За інформацією журналіста Грозєва, росія перекинула в Україну близько 8 тисяч найманців ПВК Вагнера. Вони зазнали тяжких втрат.

Росія відправила для участі у бойових діях в Україні майже 8 тисяч найманців приватної воєнної кампанії «Вагнера». Близько 3 тисяч бойовиків уже убито.

Про це, виступаючи перед Комітетом із закордонних справ Палати громад Великої Британії, заявив журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв, передає Daily Mail.

У російських військових та найманців ПВК проблеми з фінансуванням – ГУРУ російської армії почалися проблеми з фінансуванням, вони не одержують обіцяних виплат за участь у війні проти України.

Грозєв з посиланням на джерела всередині групи «Вагнера» повідомив, що в Україну було перекинуто близько 8 тисяч найманців, вони зазнали тяжких втрат – близько 3 тисяч, ймовірно, вбито.

Серед них, за словами Грозєва, близько 200 бойовиків, яких було відправлено до Києва перед початком війни з місією щодо вбивства політичних діячів. У той час, як більша кількість найманців була відправлена з конвоями, які просувалися до столиці з Білорусі.

За інформацією журналіста, «вагнерівці» також були присутні в Бучі, де були виявлені одні з найсерйозніших доказів воєнних злочинів росії.

Нагадаємо, на початку березня ЗМІ писали, що ПВК «Вагнера» розпочала великий набір бійців для участі у війні росії проти України. При цьому цього разу для потенційних найманців зняли майже всі обмеження, що існували раніше.

За деякими даними, росія перекинула до 20 тисяч найманців із Сирії, Лівії та інших країн для участі у наступі на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: