ПВК «Вагнера» розпочала широкий набір бойовиків на війну проти України – ЗМІ

Читать на русском
ПВК Вагнера розпочала набір найманців для участі у бойових діях в Україні. Набір максимально широкий, майже всі обмеження кандидатів прибрали.

Приватна військова компанія «Вагнера» розпочала великий набір бійців для участі у війні Росії проти України.

Про це повідомляє ВВС Russia з посиланням на джерела серед найманців.

Так, 28 лютого в пабліках, через які раніше йшло вербування найманців у ПВК почали з'являтися такі оголошення: «На прохання трудящих відкритий набір охорони на ближнє зарубіжжя».

Росія хоче реалізувати в Україні «сирійський сценарій» – ПодолякОстанні заяви Росії свідчать, що вона хоче реалізувати в Україні сирійський сценарій, вважає Михайло Подоляк.

Видання зазначає, що цього разу для потенційних найманців зняли майже всі обмеження, що існували раніше: беруть не лише росіян, а й мешканців Криму, «ДНР» та «ЛНР», а також іноземців (крім громадян Грузії). Крім того, не проблема тепер і наявність боргів перед Федеральною службою судових приставів, відсутність довідки про судимість чи закордонного паспорта.

База та вербувальний пункт ПВК «Вагнера» знаходиться на полігоні Молькіно (Краснодарський край). «З українським набором цікава тема: там не основний кістяк, у Молькіно набирають усіх підряд. Саме тих, хто з косяками, саме тих, хто із чорних списків. Там не «Вагнер» працює, а лише зібрані загони з різними назвами. Ми їх між собою штрафбатами називаємо з пацанами. Тож там не «Вагнер», а всякий зброд», – розповів співрозмовник.

Крім того, за даними джерел видання, за кілька тижнів до вторгнення Росії в Україну ветеранів «Вагнера» набирали у нові формування під командуванням «чинних офіцерів ГРУ»: вони виконували якесь завдання «на харківському напрямку», отримали зарплати по 2100 доларів за місяць і повернулися додому.

Нагадаємо, раніше в українському Генштабі повідомили, що окупанти планують перекинути на напрямок Києва до тисячі бойовиків зі складу приватної військової компанії «Ліга» (колишня ПВК «Вагнер»).

Крім того, у Росії збираються залучити добровольців із країн Близького Сходу до війни проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: