Більше гарматного м'яса: росія готує ще 30 тисяч добровольців для війни з Україною

Читать на русском
Як мінімум третина з навербованих росіян відразу ж попрямує на Донбас, тому що російські війська після п'яти місяців боїв в Україні виснажені
Ілюстративне фотоУкраїнська правда

У росії по всій її території формуються так звані добровольчі батальйони, які передбачається відправити в Україну на війну. Щонайменше 30 тисяч одиниць гарматного м'яса може бути навербовано в ці підрозділи, оскільки не потрібен військовий досвід - тільки здоров'я і бажання воювати.

Про це повідомляє американський телеканал CNN.

Україна вже може переломити ситуацію на фронті – The Washington PostАналітики відзначають, що успіх в Лисичанську - останній стратегічний успіх росії. Відтоді вже майже місяць росія не може добитися нічого

За даними каналу, як мінімум третина з навербованих росіян відразу ж попрямує на Донбас, тому що російські війська після п'яти місяців боїв в Україні виснажені. У британській розвідці вважають, що труднощі росіян з поповненням військ дадуть Україні можливість завдати удару у відповідь. Водночас президент росії володимир путін чинить опір ідеї загальної мобілізації, оскільки це буде мати великі наслідки для всієї ідеї підтримки війни в російському суспільстві. Тому нове гарматне м'ясо планується поставляти у війська за допомогою саме так званих добровольчих батальйонів.

Переважна частина бажаючих вступити до складу цих батальйонів - люди з бідних і депресивних регіонів, які заманюються величезними зарплатами, а також великою фінансовою допомогою їх сім'ям, якщо добровольці загинуть або будуть поранені. Канал, втім, вважає, що ці батальйони навряд чи зроблять істотний вплив на ситуацію на фронті.

Обіцяють повну амністію: росія мобілізує засуджених на війну проти УкраїниКраїна-агресор через нестачу охочих воювати з Україною, мобілізує людей у місцях позбавлення волі.

Їх не можна порівнювати з чеченськими озброєними бандами Кадирова, які зіграли велику роль в кампанії на Донбасі - але навіть ці добре оснащені та цілком досвідчені загони зазнали великих втрат, виставивши себе на посміховисько, як «тікток-воїнство». З новими батальйонами ситуація ще гірша.

Передбачається, що тільки деякі батальйони братимуть участь у безпосередньо військових операціях. Переважна їх частина буде брати участь в операціях бойової підтримки, виступати резервом і охороняти тили, як охоронні підрозділи Вермахту під час Другої Світової війни. Навчати батальйони будуть чотири тижні, але це навряд чи зробить їх підготовленими солдатами.

Нагадаємо, росія намагається набрати найманців на війну з числа громадян країн Центральної Азії, ув'язнених і представників віддалених регіонів.

Також в Донецьку окупанти проводять нову хвилю мобілізації, в рамках яких чоловіків забирають як «добровольців».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: