У росії набирають людей для участі у війні в Україні через біржі праці – розслідування

Читать на русском
Декілька підрозділів російської армії, які воювали в Україні, шукають людей через біржу праці. Найбільше людей шукає 37-ма мотострілецька бригада з Бурятії.
Shutterstock.com

Щонайменше сім підрозділів російської армії, які воювали в Україні, розмістили на біржі праці вакансії про набір людей. Сумарно їм потрібно 2166 осіб.

Про це йдеться у розслідуванні російського видання «Важные истории».

Наприклад, пише видання, 74-а окрема мотострілецька бригада з Кемеровської області хоче найняти 187 осіб – переважно водіїв та стрільців. У середині травня 485 військовослужбовців бригади загинули, коли намагалися форсувати річку Сіверський Донець.

До 40% російських контрактників відмовляються повертатись воювати в Україну – CITРосійські військові-контрактники дедалі частіше відмовляються брати участь у війні в Україні. Особливо ті, хто вже брав участь у боях.

Крім того, нових людей шукають підрозділи, причетні до воєнних злочинів у Бучі. Псковські десантники (104-й гвардійський десантно-штурмовий полк, в/ч №32515) набирають 300 осіб. У 64-ту мотострілецьку бригаду з Хабаровського краю шукають 356 осіб – снайперів, навідників, водіїв, санітарних інструкторів та інших фахівців – що можна порівняти з чисельністю одного батальйону.

У підрозділі журналістам підтвердили, що нових людей відправлять на війну до України.

Найбільше людей шукає 37-ма мотострілецька бригада з Бурятії – 1270 осіб. Журналісти зазначають, що цей регіон посідає друге місце за кількістю смертей військовослужбовців.

За словами військового експерта, такі вакансії можуть говорити, як про втрати, так і про загальну проблему з набором військовослужбовців за контрактом: «Ці цифри відображають не тільки й не так втрати, а й відтік — старі контракти закінчилися, люди звільнилися, нових набрати стало набагато складніше. І тут точно дається взнаки війна: люди не хочуть йти в армію з ризиком бути вбитими або пораненими».

Раніше це ж видання з'ясувало, що ПВК «Вагнера» через понесені в Україні втрати почала вербувати нових найманців серед злочинців.

Нагадаємо, у середині квітня журналісти ВВС повідомляли, що росія шукає військових-контрактників для відправки в Україну за допомогою звичайних сайтів пошуку роботи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: