Цінність ПВК «Вагнера» для росії знижуватиметься – британська розвідка

Читать на русском
ПВК Вагнера зазнала тяжких втрат в Україні та знизила стандарти для прийому нових найманців. У майбутньому це вплине на ефективність групи та знизить її цінність для росії.

Приватна військова кампанія «Вагнера» знижує стандарти для найму бойовиків, приймаючи засуджених та осіб, які раніше були внесені до чорного списку. У майбутньому це вплине на ефективність групи та призведе до зниження її цінності для росії.

Такий прогноз дає британська розвідка.

ПВК «Вагнера» розпочала широкий набір бойовиків на війну проти України – ЗМІПВК Вагнера розпочала набір найманців для участі у бойових діях в Україні. Набір максимально широкий, майже всі обмеження кандидатів прибрали.

Росія використовує «вагнерівців» для посилення на передовий та зниження нестачі особового складу. У британській розвідці заявили, що ПВК напевно зіграла центральну роль в недавніх боях, у тому числі в Попасній та Лисичанську. Група зазнала тяжких втрат.

«Вагнер» знижує стандарти прийому на роботу, наймаючи засуджених та осіб, які раніше були занесені до чорного списку. Новобранцям надається дуже обмежене навчання. Це, швидше за все, вплине на майбутню оперативну ефективність групи та знизить її цінність як опору для регулярних російських сил. Керівник «Вагнера» Євген Пригожин нещодавно був удостоєний звання Героя російської федерації за дії групи в Луганську. У той час, коли замінюється низка дуже високопоставлених російських воєначальників, це, ймовірно, посилить невдоволення між військовими та «Вагнером». Це також може негативно вплинути на моральний дух російських військових», – йдеться у звіті розвідки.

Нагадаємо, раніше російські ЗМІ повідомляли, що ПВК «Вагнера» через понесені в Україні втрати почали вербувати нових рекрутів серед злочинців.

Найманці зазнають серйозних втрат в Україні. Так, наприкінці квітня журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв розповів, що росія відправила в Україну майже 8 тисяч найманців «Вагнера». Близько 3 тисяч бойовиків було вбито.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: