Світу доведеться визнати росію державою-спонсором тероризму – Зеленський

Читать на русском
Чим швидше росію визнають терористом, тим менше зла вона встигне зробити. Україна збере всі докази злочину окупантів в Оленівці
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Після масового вбивства росіянами українських військовополонених в Оленівці світу доведеться визнати росію державою, яка спонсорує тероризм. Звичайного засудження більше недостатньо.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні за підсумками 30 Липня.

Знищення українських полонених в Оленівці: що відомо на даний моментМасова загибель українських військовополонених в Оленівці, яку вже почали порівнювати з Катинню, сколихнула як українське суспільство, так і союзників України за кордоном

«Недостатньо тільки засудження на рівні політичної риторики. Це масове вбивство. Які після цього можуть бути відносини з терористами, який може бути бізнес з такою країною? Формальне і юридичне визнання росії державою-терористом, в тому числі визнання від Держдепу США, потрібно не як політичний жест, а як дієвий захист вільного світу. Таке рішення автоматично ускладнить існування для держави-терориста, автоматично розірве різні політичні та бізнес-зв'язки, які інакше росія буде зберігати» - сказав він.

За словами Зеленського, це все одно доведеться зробити. Питання тільки в часі та форматі, однак чим швидше росію визнають терористом, тим менше зла вона встигне зробити. Україна збере всі докази злочину окупантів в Оленівці. Всі, хто погоджував цей цинічний акт терору, хто його готував, виконував, знав про нього, брехав громадськості, всі ці люди будуть знайдені та жорстоко покарані.

_«Але все ж таки цього зараз мало. Обов'язково повинні бути юридичні кроки світової спільноти стосовно держави-терориста»- - додав президент.

Нагадаємо, в Генштабі вважають, що російські окупанти навмисне обстріляли колонію в Оленівці, де були українські військовополонені, щоб звинуватити Україну в скоєнні «воєнних злочинів». Також таким чином росіяни планують приховати власні злочини - тортури, знущання.

За даними офісу генерального прокурора, в колонії загинули близько 40 українських військовополонених, понад 130 були поранені. При цьому Україна поки що не отримала списки загиблих військовополонених в колонії в Оленівці (Донецька область). Відповідний запит російській стороні був направлений.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: