Уряд запроваджує обов'язкову евакуацію з Донецької області – Верещук

Читать на русском
Стосовно створення на державному рівні штабу евакуації до Кабміну звернувся очільник Донецької ОВА Павло Кириленко.
фото: Еспресо

Уряд України має запровадити обов’язкову евакуацію мешканців неокупованих районів Донецької області перед початком опалювального сезону.

Про це віцепрем'єр-міністр - міністр з реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила в ефірі єдиного телемарафону.

Згідно зі словами Верещук, стосовно створення на державному рівні штабу евакуації до Кабміну звернувся очільник Донецької ОВА Павло Кириленко.

«У Донецькій області абсолютно відсутнє газопостачання, всі газопроводи, які можна було відремонтувати, відремонтували, але, на жаль, ворог знову і знову знищує все, що б допомогло взимку обігріти людей. Словом, тепла на Донеччині у зимовий період не буде. 33-тя стаття Кодексу про цивільний захист населення говорить про таку форму евакуації, як обов’язкова. Я вважаю, що це обов’язок кожного дорослого члена сім'ї», - заявила голова МінТОТ.

Верещук розповіла, що робити переселенцям, які так і не змогли отримати належні виплатиОсновні скарги - виплати не нараховані, або не отримані, або ж люди подали заявку досить давно, але досі не отримали від держави ані копійки

При цьому, Верещук нагадала, що у Донецькій області 52 тисячі дітей, і «не можна наражати їх на смертельну небезпеку в зимовий період - без тепла, без світла, без можливості обігріти».

Згідно з її словами, у разі відмови від евакуації людина має підписати відповідний бланк в якому зазначається, що вона розуміє всі наслідки та несе відповідальність за своє життя.

Окрім цього, ще на початку липня Верещук закликала жителів тимчасово окупованих територій негайно евакуюватися.

Нагадаємо, що Харківська обласна військова адміністрація вже працює над організацією чотирьох маршрутів для евакуації населення з окупованих територій області.

Раніше Верещук закликала евакуюватися й мешканців низки інших областей.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: