Ситуація у Харкові: глава ОВА назвав дві умови, за яких потрібна евакуація

Читать на русском
Для масової евакуації населення з Харкова потрібні дві підстави – небезпека вторгнення до міста, чи його окупація. Поки що причин проводити евакуацію немає. У місті зараз, за даними ОВА, 700-800 тисяч людей.

Для евакуації з Харкова може бути дві підстави: небезпека вторгнення російської армії до міста чи окупація міста. Поки що підстав для масової евакуації з Харкова немає.

Про це керівник воєнної адміністрації області Олег Синєгубов розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

Потужний обстріл Харкова з РСЗВ: кількість жертв досягла 9, поранених майже 30У Харкові напередодні обстріляли Салтівський та Немишлянський райони з РСЗВ Ураган. За один вечір загинуло 9 людей, поранено 29.

«Підстав для масової організованої евакуації з Харкова зараз немає. Підстави – це небезпека вторгнення ворога до міста Харкова або окупація міста. Нинішня воєнна обстановка дозволяє говорити про те, що такої необхідності в нас зараз немає. Звичайно, що знаходитися на вулицях міста Харкова ще небезпечно. Ми постійно комунікуємо та просимо людей не перебувати на вулицях і дослухатися до сигналів повітряної та ракетної загрози. Фактично щодня ми фіксуємо по Харкові кілька ракетних ударів. Вони відбуваються системно, зараз зазвичай – з 23 години вечора до 1 ночі», – сказав Синєгубов.

Він додав, що на одному із напрямків у Харківській області щотижня проводиться евакуація, перемістили вже майже 6 тисяч людей. «Ця евакуація в нас продовжується. Я спеціально не називаю напрямок з міркувань безпеки. А люди дійсно хочуть виїхати з тимчасово окупованих територій та повернутися до міст, підконтрольних Україні», – зазначив голова адміністрації.

За словами Синєгубова, у Харкові зараз перебуває приблизно половина населення від кількості до 24 лютого – це 700-800 тисяч осіб. До початку повномасштабної війни у Харкові проживало орієнтовно 1,5 мільйона людей.

Нагадаємо, раніше Синєгубов говорив, що незважаючи на посилені обстріли Харкова з боку російських військових, підстав для евакуації населення немає.

28 червня окупаційні війська вкотре обстріляли Харків, снаряди прилетіли до Індустріального району. Постраждали мирні жителі, один із них у тяжкому стані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: