Верещук закликала жителів тимчасово окупованих територій негайно евакуюватися

Читать на русском
В першу чергу, прохання про негайну евакуацію стосується жителів тимчасово окупованих територій Запорізької та Херсонської областей
Ірина Верещукpresident.gov.ua

Жителі тимчасово окупованих росією територій, в першу чергу Херсонської і Запорізької областей на півдні, повинні максимально швидко евакуюватися. Це потрібно для того, щоб Збройні Сили України могли без побоювання знищувати окупантів, звільняючи землі, без остраху потрапити по мирних жителях.

Про це заявила міністр з питань реінтеграції Ірина Верещук в ефірі Національного телемарафону.

«Евакуація триває, і люди про неї знають. Горизонтальна система комунікації дуже добре діє. Ті, хто поїхав, мають і знають шляхи, волонтери, ми долучаємося. Я не буду зараз публічно про це говорити, тому що це безпека людей» - зазначила вона.

Зеленський звернувся з проханням до українців на тимчасово окупованих територіяхЗеленський нагадав, що українські війська зараз просуваються відразу на декількох напрямках фронту, в тому числі в Херсонській і Запорізькій областях

Верещук нагадала, що перебування українських громадян на окупованих територіях смертельно небезпечне. Російські окупанти перешкоджають евакуації населення, маючи намір використовувати його, як живий щит. Тому українці повинні виїхати з окупованих територій, щоб зламати плани росіян і дозволити ЗСУ діяти без побоювань потрапити в цивільних.

«Наша артилерія повинна працювати, тому що деокупація охоплює збройне застосування сили, ми ж розуміємо це. Тому виїжджати та вивозити своїх рідних треба всіма доступними способами... Навіть якщо вони будуть депортовані в hосію, ми все одно знайдемо можливість допомогти людям повернутися. Навіть якщо доведеться через Крим, коли ми говоримо про Херсонську область - це потрібно робити, потрібно рухатися в даному напрямку. Треба шукати можливість виїхати, тому що наші Збройні сили будуть деокупувати. Це будуть величезні бої. Я не хочу нікого лякати, всі й так все розуміють» - резюмувала вона.

Тим часом у Херсонській області російські загарбники посилили фільтраційні заходи в Херсоні, Олешках та інших населених пунктах тимчасово окупованої області.

Варто відзначити, що за інформацією британської розвідки, росія швидше за все проведе псевдореферендум за приєднання в окупованому Херсоні, щоб спробувати легітимізувати свій контроль.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: