Верещук розповіла, що робити переселенцям, які так і не змогли отримати належні виплати

Читать на русском
Основні скарги - виплати не нараховані, або не отримані, або ж люди подали заявку досить давно, але досі не отримали від держави ані копійки
Ілюстративне фотоGetty Images

В Україні станом на сьогодні зареєстровано майже 250 тисяч внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які звернулися зі скаргами на невиплату належної їм державної допомоги для вимушених переселенців.

Про це повідомила міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук в ефірі Національного телемарафону.

Верещук зазначила, що українці масово телефонують на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції з кризових питань за номером 1548. Основні скарги - виплати не нараховані, або не отримані, або ж люди подали заявку досить давно, але досі не отримали від держави ні копійки.

Довідка ВПО: у «Дії» знову доступна комплексна послуга для переселенцівУкраїнці знову можуть оформити довідку внутрішньо переміщеної особи та соціальні виплати для себе та своїх дітей онлайн.

Однією з причин є те, що електронний сервіс державних послуг «Дія» не передав органам соціального захисту частину заявок.

«Люди реєструвалися в «Дії», «Дія» не передала на органи соцзахисту такі дані. І це десятки тисяч людей, які зараз скаржаться саме на те, що «Дія» не передала такі дані. Ми централізували такі виплати, Міністерство соцполітики їх виплачує. Але людей було майже 250 тисяч. 90 тисячам вже виплачено. Зараз іншим ми допомагаємо, збільшуємо кількість комп'ютерів, програм» - запевнила міністр.

Другою причиною, зазначила Верещук, є те, що деякі документи не були оформлені належним чином. В цьому випадку рекомендується зателефонувати на гарячу лінію 1548 і повідомити про проблему.

Нагадаємо, раніше Мінреінтеграції затвердило оновлений перелік областей та громад, на основі якого ВПО отримуватимуть грошові виплати.

З 1 липня українцям стало значно простіше отримати виплати для внутрішньо переміщених осіб. Верховна Рада України та Кабінет Міністрів прийняли ряд постанов, які спрощують і прискорюють отримання виплат.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: