Верещук знову закликала мешканців низки областей України терміново евакуюватися

Читать на русском
Верещук додала, що жителям Краматорська, Слов'янська, Бахмута в Донецькій області також варто прислухатися до закликів влади і евакуюватися з цих районів
Ірина Верещукpresident.gov.ua

Українцям з районів, які знаходяться під тимчасовим контролем російських окупантів, або в зоні бойових дій, необхідно евакуюватися якомога швидше і всіма можливими способами.

Про це заявила міністр реінтеграції Ірина Верещук в ефірі Національного телемарафону.

За її словами, якщо мирні жителі не евакуюються, вони ризикують постраждати в ході боїв. Заклик до українців покинути зону бойових дій пов'язаний саме із занепокоєнням за життя простих людей.

Голова Міноборони України озвучив три можливі сценарії закінчення війниЄ кілька можливих сценаріїв закінчення війни в Україні, один із яких – так звана добра воля росіян за прикладом острова Зміїний.

«Це пов'язано з тим, що наша армія починає контрнаступ. Я не знаю, в яких це буде часових рамках. Але точно знаю, що там не повинно бути жінок і дітей. І вони не повинні ставати живим щитом між нашою армією, нашими Збройними силами та ворогом. Ворог повинен бути знищений... Очевидно, що це будуть бої, це будуть артилерійські обстріли й цивільні люди не повинні від цього страждати. Тому ми закликаємо терміново евакуюватися» - пояснила вона.

Верещук додала, що жителям Краматорська, Слов'янська, Бахмута в Донецькій області також варто прислухатися до закликів влади та евакуюватися з цих районів - враховуючи активні бойові дії, а також проблеми в регіоні з електрикою, газопостачанням та опаленням в холодну пору року.

«Те, як російський окупант прицільно перебиває електрику, перебиває кабелі та засоби живлення, газопроводи та трубопроводи, які потім не зможуть відремонтувати наші комунальні служби. Все це говорить про те, що потрібно евакуюватися, розуміючи, що зима буде дуже важкою» - додала вона.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський віддав наказ Збройним силам України деокупувати південні райони країни, які зараз знаходяться під контролем російських загарбників. Саме для цієї мети Україна збирає мільйонні бойові сили.

9 липня в Мінреінтеграції зазначили, що жителі тимчасово окупованих росією територій, в першу чергу Херсонської та Запорізької областей на півдні, повинні максимально швидко евакуюватися. Це потрібно для того, щоб Збройні Сили України могли без побоювання знищувати окупантів, звільняючи землі, без остраху потрапити по мирних жителях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: