У Мелітополі розпочалася друга хвиля евакуації місцевого населення

Читать на русском
У Мелітополі та на інших окупованих територіях розпочалася друга хвиля евакуації мирних мешканців - у черзі на виїзд уже другий тиждень поспіль стоїть понад тисячу осіб.

У Мелітополі та на інших окупованих територіях розпочалася друга хвиля евакуації мирних мешканців - у черзі на виїзд уже другий тиждень поспіль стоїть більш ніж тисяча осіб.

Про це повідомив під час телемарафону мер Мелітополя Іван Федоров у вівторок, 19 липня.

«Друга хвиля наразі триває. Вже другий тиждень у черзі на евакуацію перебуває понад тисяча осіб. І це друга хвиля. Вона приблизно така сама за інтенсивністю, як у перший місяць окупації», - сказав він.

«Прикрилися живим щитом». Окупанти заблокували виїзд із Мелітополя до ЗапоріжжяРосійські окупанти заблокували виїзд із Мелітополя до Запоріжжя – людей не пропускають через блокпост у Василівці.

Федоров зазначив, що на третю хвилю евакуації очікують ближче до опалювального сезону. Він додав, що на захоплених територіях, швидше за все, опалювальний сезон не розпочнеться.

«Сьогодні немає газу, немає кваліфікованих працівників, які можуть підготувати місто до опалювального сезону. І вони (росіяни – ред.) цим не займаються, їм начхати на людей», - сказав мер Мелітополя.

Нагадаємо, війська росії почали зміцнювати оборону в окупованому Мелітополі, оскільки вони готуються до наступу ЗСУ.

Також зазначимо, у Мелітополі російські війська переміщують техніку до житлових кварталів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: