У МЗС України відреагували на заклик росії стратити бійців «Азову»

Читать на русском
Заклик російських дипломатів не відрізняє їх від військових своєї країни-агресора, заявляє речник МЗС.

Заклик російського посольства до страти українських бійців полку «Азов» не відрізняє російських дипломатів від військових їхньої країни. Всі вони мають відповісти за свої злочини.

Про це речник МЗС Олег Ніколенко повідомляє у Twitter.

«Прочитайте це, коли вам кажуть, що росію не можна ізолювати. Немає різниці між російськими дипломатами, які закликають до розстрілу українських військовополонених, і російськими військами, які роблять це в Оленівці. Усі вони є співучасниками цих військових злочинів і повинні відповідати», - написав Ніколенко.

Не намагайтеся пробитися до їхньої совісті: як реагувати на злочини окупантів під час війниГоворити росіянам про свою ненависть так само марно, як пробиватися до їхньої совісті та намагатися запевнити у втратах на фронті.

При цьому, голова Офісу президента Андрій Єрмак відреагував на заяву та вкотре наголосив, що подібне може робити тільки держава-терорист.

«Росія - це країна-терорист. У 21 столітті розповідати на дипломатичному рівні про те, що люди заслуговують страти методом повішення просто так – можуть тільки дикуни і терористи. Рф - держава-спонсор тероризму. Які ще потрібні докази?», – пише Єрмак.

Нагадаємо, що російське посольство у Великій Британії закликало до жорстокої розправи над бійцями батальйону «Азов».

Вранці 29 липня російські ЗМІ з посиланням на міноборони росії повідомили, що Збройні Сили України нібито завдали артилерійського удару по колишній колонії біля н/п Оленівка в Донецькій області, де в СІЗО утримуються українські військовополонені. Окупанти заявили про те, що удар нібито наносився ракетою з РСЗВ HIMARS, і мінімум 53 людини загинуло. Всі загиблі були українськими військовополоненими.

Днем Офіс генерального прокурора назвав перші точні цифри загиблих. За даними ОГПУ, близько 40 українських військовополонених загинуло, понад 130 були поранені. Цифри не остаточні.

Україна має достатньо доказів того, що вбивство українських військовополонених в Оленівці - це спланований росіянами, усвідомлений і цинічний теракт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: