Російські дипломати закликали стратити бійців «Азову»

Читать на русском
Російське посольство у Великобританії закликало до жорстокої розправи над бійцями батальйону Азов.
Getty Images

Російське посольство у Великобританії закликало до жорстокої розправи над бійцями батальйону «Азов».

Відповідна заява оприлюднена у Twitter посольства.

Після вибуху в Оленівці, де тримали українських військовополонених, російські дипломати закликали до жорстокої розправи над українськими захисниками. Вони зазначають, що українські бійці заслуговують смерті.

«Бойовики «Азову» заслуговують страти, але смерті не через розстріл, а через повішення, бо вони не справжні солдати. Вони заслуговують на принизливу смерть», – йдеться в повідомленні.

Не намагайтеся пробитися до їхньої совісті: як реагувати на злочини окупантів під час війниГоворити росіянам про свою ненависть так само марно, як пробиватися до їхньої совісті та намагатися запевнити у втратах на фронті.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак відреагував на заяву та вкотре наголосив, що подібне може робити тільки держава-терорист.

«Росія - це країна-терорист. У 21 столітті розповідати на дипломатичному рівні про те, що люди заслуговують страти методом повішення просто так – можуть тільки дикуни і терористи. Рф - держава-спонсор тероризму. Які ще потрібні докази?», – пише Єрмак.

Вранці 29 липня російські ЗМІ з посиланням на міноборони росії повідомили, що Збройні Сили України нібито завдали артилерійського удару по колишній колонії біля н/п Оленівка в Донецькій області, де в СІЗО утримуються українські військовополонені. Окупанти заявили про те, що удар нібито наносився ракетою з РСЗВ HIMARS, і мінімум 53 людини загинуло. Всі загиблі були українськими військовополоненими.

Днем Офіс генерального прокурора назвав перші точні цифри загиблих. За даними ОГПУ, близько 40 українських військовополонених загинуло, понад 130 були поранені. Цифри не остаточні.

Україна має достатньо доказів того, що вбивство українських військовополонених в Оленівці - це спланований росіянами, усвідомлений і цинічний теракт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: