Окупанти повідомляють про 53 загиблих українських полонених через нібито «удар ЗСУ»

Читать на русском
В Оленівці розташована колонія №120, де російські окупанти утримують у полоні українських захисників, у тому числі бійців полку Азов.
Ілюстративне фото

Російські окупанти заявили, що ЗСУ нібито вдарили по колонії у так званій ДНР та внаслідок цього загинули 53 українських військовополонених.

Про це повідомляє пропагандистське російське видання «РИА Новости».

Як зазначається, у військовому відомстві росії заявили, що ЗСУ нібито «завдали удару» ракетами HIMARS по СІЗО біля Оленівки.

Двох бійців «Азову» засудили до смертної кари у так званій «ДНР» - росЗМІСуд терористичної організації так званої ДНР ухвалив перший вирок українським військовим, які захищали Україну від російського вторгнення.

В Оленівці розташована колонія №120, де російські окупанти утримують у полоні українських захисників, у тому числі бійців полку «Азов».

«У «ДНР» заявили, що кількість загиблих через український удар по ізолятору з українськими військовополоненими в Оленівці зросла до 53, ще 75 отримали поранення», - заявили у ЗМІ держави-агресора.

При цьому, Україна поки що офіційно не прокоментувала цю інформацію.

Нагадаємо, що 29 червня відбувся найбільший від початку війни обмін полоненими з росією. Було звільнено 144 українських військових, серед них 95 захисників «Азовсталі».

Згодом із полону псевдореспубліки так званої «ДНР» визволили 32 водіїв-волонтерів, що возили гуманітарну допомогу із Запоріжжя до окупованого Маріуполя.

Також нагадаємо, що у так званій «Донецькій народній республіці» помер полонений громадянин Великої Британії Пол Джонсон Ентоні Домінік Урі.

9 червня верховний суд «ДНР» виніс псевдовирок іноземним військовим, які потрапили до терористів у полон. Уродженці Великої Британії, чинні військовослужбовці Збройних сил України Ейден Ейслін, Шон Піннер, а також марокканець Саадун Брагім були засуджені до страти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: