У США прокоментували слова росії про можливу страту полонених американських громадян із ЗСУ

Читать на русском
Білий дім намагається дізнатися більше про стан і місцезнаходження полонених громадян США. Чиновники назвали ситуацію огидною.
Білий дімprousa.info

У США прокоментували заяву одного з російських чиновників про те, що двох полонених українських військовослужбовців - громадян США можуть засудити до смертної кари згідно з «законами» терористичної псевдореспубліки «ДНР».

Про це повідомляє американський телеканал CNN.

Канал зазначає, що американські чиновники назвали таку ситуацію жахливою та огидною. Координатор зі стратегічних комунікацій в Раді національної безпеки Джон Кірбі заявив, що Білий дім намагається дізнатися більше про стан і місцезнаходження полонених громадян США.

«Жахливо, що державний службовець в росії навіть запропонував смертну кару для двох американських громадян, які перебували в Україні» - обурився він.

Раніше стало відомо, що двоє громадян США, які служили в лавах Збройних сил України, потрапили в полон до бойовиків російської терористичної організації «ДНР» під Харковом. У росії заявили, що на цих полонених нібито не поширюються положення конвенції про військовополонених і вони можуть бути страчені.

Нагадаємо, 9 червня «Верховний суд «ДНР» виніс псевдовирок іноземним військовим, які потрапили до терористів у полон. Уродженці Великобританії, діючі військовослужбовці Збройних сил України Ейден Ейслін, Шон Піннер, а також марокканець Саадун Брагім були «засуджені» до смертної кари.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: