«Засуджений» до страти в «ДНР» марокканський військовий має українське громадянство

Читать на русском
Марокканець Брахім Саадун, якого ДНР засудила до страти, у 2020 році отримав громадянство України після проходження військової підготовки.

Уродженець Марокко Брахім Саадун, якого в так званій «ДНР» засудили до страти разом із двома британськими військовими, є громадянином України.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на батька Саадуна.

Підвищують ставки на переговорах: у МВС відреагували на смертні вироки іноземним бійцямСуд терористичної організації ДНР над іноземцями, які брали участь у воєнних діях у складі української армії, є підвищенням ставок російською федерацією у переговорному процесі.

Як повідомив його батько Тахар Саадун в електронному листі агенції, Брахім отримав українське громадянство у 2020 році після проходження річної військової підготовки.

За словами Тахар Саадуна, боєць «здався добровільно» і з ним слід поводитися як з військовополоненим. «Ми як сім'я страждаємо від відсутності контакту з адвокатом для обміну юридичною інформацією, і це посилює наші випробування», – сказав Саадун.

Марокканське дипломатичне джерело в Києві повідомило, що Саадун був ув'язнений «організацією, яка не визнана ні Марокко, ні ООН».

Нагадаємо, 9 червня «верховний суд «ДНР» виніс псевдовирок іноземним військовим, які потрапили до терористів у полон. Уродженці Великої Британії, чинні військовослужбовці Збройних сил України Ейден Ейслін, Шон Піннер, а також марокканець Саадун Брагім були засуджені до страти.

Віцепрем'єрка Ірина Верещук запевнила, що «засуджених» іноземних бійців ЗСУ рано чи пізно обміняють.

Як писали ЗМІ, британців Шона Піннера та Ейдена Асліна можуть обміняти на нардепа Віктора Медведчука.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: