У Сенаті закликали Пентагон надати Україні винищувачі

Читать на русском
Двопартійна група сенаторів закликала Пентагон прискорити постачання військової допомоги Україні та включити у майбутні пакети нові винищувачі.
Reuters

Двопартійна група сенаторів США закликала Пентагон розглянути включення до пакету військової допомоги Україні винищувачі.

Про це повідомляє Fox News з посиланням на лист, направлений сенатором від штату Аляска Деном Салліваном міністру оборони Ллойду Остіну та голові Об'єднаного комітету начальників штабів Марку Міллі.

Адміністрація Байдена ще не підтримала відправку військових літаків до України: є побоювання, що це може призвести до ескалації війни та виявитися складним з погляду логістики для обслуговування літаків та навчання пілотів.

Але як заявили офіційні особи США та України Fox News Digital, українські пілоти «більш ніж здатні» пройти навчання на сучасних американських літаках четвертого покоління протягом кількох місяців.

У листі, відправленому в понеділок, сенатори Теммі Дакворт (штат Іллінойс), Роджер Вікер (штат Техас), Річард Блюменталь (штат Коннектикут), Роберт Портман (штат Огайо), та Ліндсі Грем закликали Пентагон збільшити швидкість розгортання оборонної допомоги, узгодженої у травні в рамках пакету «Додаткових асигнувань для України» на суму 20 млрд доларів.

«Хоча засоби ППО середньої та великої дальності та HIMARS, включені до пакетів допомоги від 27 червня 2022 року та 8 липня 2022 року, є гарним початком, ці системи мають бути доставлені в темпі та в кількості, достатній для того, щоб вплинути на результат бойових дій на Донбасі, на Херсонщині та в інших регіонах», — написали сенатори у листі.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що до нового пакету військової допомоги від США для України увійдуть чотири реактивні системи залпового вогню HIMARS.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: