Путін не планує зупинятися лише на Україні – Байден

Читать на русском
Лідер країни-агресора володимир путін не має наміру зупинятися на Україні, і якби НАТО не відреагувало, то війна та хаос загрожували б усім країнам Європи.

Лідер країни-агресора володимир путін не має наміру зупинятися на Україні, і якби НАТО не відреагувало, то війна та хаос загрожували б усім країнам Європи.

Про це заявив лідер американців Джо Байден в інтерв'ю Associated Press.

За його словами, попри політичні ризики та удар по економіці країни, США мали вступити в протистояння з російською агресією на території України.

Байден затвердив скасування мит на імпорт української сталіСША і Україна зацікавлені в збереженні сталеливарної галузі в якості рятувального кола, поки країна буде відновлюватися.

«Але варіант нічого не робити був ще гіршим. Якби він вторгся в Україну і взяв її під контроль, як і Білорусь, що вже сталося, це стало б загрозою для НАТО, і все це могло бути набагато гірше», - наголосив президент.

За словами Байдена, військова агресія росії могла б загрожувати хаосом у Європі.

«Ви вже бачили, що вони роблять у Білорусі. Що сталося б із сусідніми країнами. Подивіться, що сталося б із Польщею, Чехією та іншими членами НАТО. До речі, путін назвав однією з причин, чому він це почав, те, що не хотів, щоб вони приєдналися до НАТО. Він хотів такої фінляндизації НАТО. А отримав «НАТОізацію» Фінляндії», – наголосив Байден.

Раніше США виділять Україні значні гроші на оборону у 2023 році.

Також нагадаємо, стало відомо, коли американські РСЗВ прибудуть в Україну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: