У Польщі заявили, що готові навчати українських військових

Читать на русском
Згідно зі словами польського міністра оборони, загальна сума військової допомоги Україні вже перевищує 700 мільйонів доларів.
Офіс президента

Віце-прем’єр-міністр і міністр оборони Польщі Маріуш Блащак під час візиту до України у вівторок, 12 липня, обговорив можливість навчання українських військовослужбовців на польській території.

Про це повідомляє «Польське радіо».

Як зазначається, на спільній пресконференції після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським Блащак наголосив, що до інтересів Польщі також входить мир в Україні.

«Ми також говорили про можливість навчання українських військових у Польщі. Саперів можна готувати, ми всі чудово знаємо, що росіяни залишили міни на окупованій українській території, тому їх треба прибрати. Ми готові навчати українських військових, щоб вони могли очистити ці території», – зазначив він.

Російські військові ніде не вчаться, їх одразу відправляють гарматним м‘ясом – ПодолякРосія використовує своїх солдатів, як гарматне м'ясо. Мобілізованих ніде не вчать перш ніж відправити на фронт.

Згідно зі словами польського політика, загальна сума військової допомоги Україні вже перевищує 700 мільйонів доларів. Йдеться про польські переносні зенітні комплекси Piorun та гаубиці Krab, а також приблизно 250 танків.

При цьому, Зеленський від імені українського народу та від себе особисто подякував Польщі за підтримку біженців, які тікають від війни і наголосив на важливості польської військової допомоги для країни, яка бореться з агресором.

Нагадаємо, що українські військові прибули на навчання до Британії.

Також Чехія має намір приєднатися до навчання українських військових на території своєї країни. Про це йдуть переговори.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: