Дизпальне на АЗС може подешевшати: Україна домовилася про постачання з Польщі

Читать на русском
Укрзалізниця домовилася про постачання дизпального з Польщі. У Мінінфраструктури розраховують, що це допоможе зменшити ціни на дизель на заправках.
Фото Слово і діло

Українська компанія «Укрзалізниця» та одна з найбільших нафтопереробних компаній Східної Європи польська PKN Orlen домовилися про системні та оперативні постачання дизельного пального.

Про це повідомляє пресслужба Мінінфраструктури у четвер, 21 липня.

Ціни почали знижуватися: експерт розповів, скільки може коштувати пальне в УкраїніРинок України досить наповнився газом та дизпаливом, що призвело до початку зниження цін. Що буде у довгостроковій перспективі – прогнозувати складно.

Як повідомляється, уряд почав залучати на український ринок великі нафтові компанії та підписувати з ними прямі довгострокові договори. Також «Укрзалізницю» було визначено державним імпортером пального для потреб економіки.

Перехід на стратегічний вимір співпраці став можливим завдяки успішному досвіду постачань Україні польською компанією пального в останні місяці.

«У Мінінфраструктури розраховують не тільки на покращення ситуації з нестачею пального, але й зменшення ціни дизелю на АЗС», - додали в міністерстві.

Нагадаємо, Нафтогаз планує втричі збільшити імпорт паливьного до України.

При цьому раніше повідомлялося, що дефіцит пального в Україні триватиме до кінця війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: