Дрони-камікадзе для України: у Польщі почали збір коштів

Читать на русском
У межах кампанії військової допомоги для України організатори сподіваються зібрати чотири мільйони злотих.
Фото: WB Electronics

У Польщі в середу, 13 липня, розпочався процес зі збору коштів на безпілотники-камікадзе Warmate польського виробництва для боротьби України з російськими окупантами.

Про це повідомляє видання Polska Times.

Зазначається, що ініціатором збору став Ярослав Стеркович. Він розповів, що ідея спала йому на думку під час обговорення в закритій Facebook-групі, яка об’єднує тих, хто цікавиться війною з росією і оборонним сектором.

«Багато учасників групи звернули увагу, що в Польщі виробляють визнані бойові дрони, але ми збираємо кошти на обладнання, яке виробляється за кордоном. Тому було запущено акцію з підтримки України, з одного боку – і це головна мета, а з іншого боку – щоб показати і підтримати польську оборонку», – сказав ініціатор кампанії.

Рєзніков підтвердив, що Україна отримає три безпілотники Bayraktar безкоштовноУкраїнці майже за два дні зібрали гроші на покупку трьох турецьких безпілотників Bayraktar. Але компанія Baykar Makinа погодилася передати їх безкоштовно.

При цьому, Стеркович зв’язався з виробником дронів, компанією WB Electronics, і та погодилася допомогти з організацією і перевезенням безпілотників до України.

У межах кампанії «Польські бойові дрони для України» організатори сподіваються зібрати чотири мільйони злотих. Станом на опівніч четверга, 14 липня, було зібрано понад 30 тисяч злотих.

Як повідомляє «Мілітарний», безпілотники Warmate можуть зависати на певний час у повітрі. Warmate дозволяє знищувати техніку противника на більш значній відстані, спрощує процес виявлення та враження цілі, якщо порівняти з ПТРК.

Повідомляється, що ударна повітряна система Warmate у версії 3.0 має покращені параметри – зокрема збільшення дальності радіозв’язку та робочого діапазону. Дрон здатен перебувати у повітрі до 70 хвилин і оснащений двигуном із низькою шумністю.

Нагадаємо, що напередодні у Польщі заявили, що готові навчати українських військових.

Також, в Україну привезли литовський безпілотник Bayraktar. У Литві відомий телеведучий Андрюс Тапінас зібрав 5 млн євро, щоб придбати Bayraktar для українських військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: