У боях за Сіверськ загинули іноземні бійці Інтернаціонального легіону ТрО

Читать на русском
Два громадянина США, канадець і швед загинули в районі села Григорівка на сході Донеччини.
Ілюстративне фото

На сході Донецької області, у боях за місто Сіверськ, загинули чотири військовослужбовці Інтернаціонального легіону Територіальної оборони ЗСУ.

Про це заявив командир підрозділу Руслан Мірошниченко в інтерв’ю Politico.

Згідно зі словами Мірошниченка, його підрозділ розташовувався біля села Григорівка, що у двох кілометрах від Сіверська. Четверо іноземних військовослужбовців отримали завдання зайняти вогневі позиції і розчистити яр, де росіяни намагалися облаштувати переправу через річку.

Ножем по горлу. Колонка Леоніда ШвецяПроросійська самопроголошена так звана республіка засудила до смертної кари трьох іноземців, які служили у ЗСУ.

Командир розповів, що завдання бійці виконали, але потім потрапили у засідку російських танків. Окупанти розстріляли чотирьох іноземних військовослужбовців Інтернаціонального легіону.

Повідомляється, що загиблими є американці Люк Луцишин, Браян Янг, канадець Еміль-Антуан Руа-Сіруа та швед Едвард Селандер Патріньяні.

Водночас, державний департамент США підтвердив загибель двох американських військовослужбовців ЗСУ, але не назвав їхні імена.

«Ми підтримуємо зв’язок із родинами та надаємо всю можливу консульську допомогу. З поваги до сімей у цей важкий час нам більше нічого додати», – зазначив прес-секретар Держдепу.

Нагадаємо, що в Інтернаціональному легіоні воюють добровольці із 55 країн.

Як раніше пояснили в Генштабі, всі іноземці, які воюють за Україну, прийняті добровільно на військову службу за контрактом.

Також нагадаємо, що терористи «ДНР» засудили до смерті іноземців-військових ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: