ЗСУ відбили ворожі штурми Сіверська та Бахмута – Генштаб

Читать на русском
ЗСУ не дозволили росіянам просунутися у напрямку Сіверська та Бахмута Донецької області – ворожі штурми завершились повним провалом.

ЗСУ не дозволили росіянам просунутися у напрямку Сіверська та Бахмута Донецької області – ворожі штурми завершились повним провалом.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу в понеділок, 18 липня.

На Сіверському напрямку росіяни проводили розвідку у прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей.

На Харківському напрямку окупанти намагаються утримати свої позиції, проводять оборону. Тривають постійні обстріли позицій ЗСУ у низці населених пунктів області.

На Слов'янському напрямку противник намагається покращити тактичне становище своїх підрозділів у напрямку Ізюм – Барвінкове. Росіяни продовжують артилерійський обстріл населених пунктів Слов'янського району. При цьому українські воїни завдали втрат і відкинули супротивника назад, коли той намагався просунутися у напрямку Бражівки та Дмитрівки.

Зведення Генштабу: росіяни намагалися захопити Вуглегірську ТЕС, ЗСУ змусили ворога відійтиРосійські окупаційні війська намагалися захопити Вуглегірську ТЕС, однак ЗСУ їх змусили відійти.

На Донецькому напрямку окупанти продовжують спроби наступу у напрямках міст Бахмут та Сіверськ. Вони провели низку штурмів із метою покращення своє тактичного становища у напрямках Білогорівка – Григорівка, Золотарівка – Верхньокам'янське, Золотарівка – Серебрянка та Лисичанський НПЗ – Верхньокам'янське, проте успіху не мали.

На Бахмутському напрямку українські захисники відбили спробу штурму в напрямку Миронівка – Вуглегірська ТЕС.

На Авдіївському напрямку ворог активізував ведення бойових дій. Намагався покращити тактичне становище у напрямку Верхньоторецьке-Кам'янка, успіху не мав, зазнав втрат і відступив.

На Курахівському та Запорізькому напрямках не було активних наступальних дій з боку росіян. Вони продовжили артобстріл у районах низки населених пунктів.

На Південнобузькому напрямку росіяни намагаються зберегти зайняті позиції та не допустити наступу ЗСУ, активно ведуть повітряну розвідку дронами. Постійних обстрілів зазнають населені пункти Миколаївської, Херсонської та Одеської областей. При цьому в стані готовності до завдання ракетних ударів по об'єктах на території України окупанти утримують два носії високоточної зброї.

Нагадаємо, на Запорізькій АЕС окупанти викрали начальника служби охорони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: