Армія рф перегруповується, щоб відновити наступ на Сіверськ – Генштаб

Читать на русском
ЗСУ зупинили спробу штурму в районі Кодеми та Білогорівки, а також спроби захопити села Спірне та Вершина – окупанти зазнали значних втрат і відійшли.

Російська армія проводить перегрупування, щоб відновити наступ у напрямку Сіверська. Водночас на Бахмутському напрямку ЗСУ зупинили спробу ворожого штурму в районі Кодеми та Білогорівки.

Про це йдеться у зведенні Генштабу вранці 15 липня.

На Волинському та Поліському напрямах суттєвих змін у діяльності збройних сил Білорусі не відзначено.

На Сіверському напрямку противник продовжує здійснювати посилену охорону ділянки українсько-російського кордону.

На Харківському напрямку ворог намагається утримати зайняті райони та не допустити просування наших військ у бік державного кордону. Здійснив обстріл з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Петрівка, Рідне, Соснівка, Слатине, Пришиб, Руські Тишки, Питомник, Верхній Салтів та інших.

Названо кількість звільнених сіл та міст у Херсонській областіУкраїнським військовим удалося звільнити вже понад 40 населених пунктів у Херсонській області.

На Слов'янському напрямі ворог намагається покращити тактичне становище та вести наступальні дії у напрямі Слов'янська. Обстріляв з артилерії райони Дібровного, Подолівки, Мазанівки, Адамівки, Чепіля, Краснопілля, Курульки та інших.

На Донецькому напрямку противник продовжує вогневий вплив на підрозділи сил оборони України з артилерії та танків. Окупанти намагаючись знайти слабкі місця в обороні ЗСУ, основні зусилля зосередили на Бахмутському та Новопавлівському напрямах, намагаються просунутися у напрямку Соледара та Бахмута.

На Краматорському напрямку ворог проводить перегрупування з метою відновлення наступу у напрямку Сіверська.

На Бахмутському напрямку росіяни обстрілювали наші позиції, зокрема в районах населених пунктів Новолуганське, Покровське, Весела Долина, Берестове, Веселе, Майорськ, Вершина.

Українські військові зупинили спробу ворожого штурму в районі Кодеми та Білогорівки, а також спроби захопити села Спірне та Вершина – окупанти зазнали значних втрат і відійшли.

На Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних дій загарбники не проводили, продовжували обстріли по лінії зіткнення.

На Південнобузькому напрямку окупанти здійснювали систематичні обстріли цивільної та військової інфраструктури.

Нагадаємо, як пише Інститут вивчення війни, щоб не оголошувати часткову чи повну мобілізацію кремль наказав російським регіонам створити «добровольчі батальйони» для участі у війні проти України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: