Генштаб пояснив статус іноземців на службі у ЗСУ

Читать на русском
Усі іноземці, що воюють за Україну проти російської агресії, прийняті у добровільному порядку на військову службу за контрактом.
facebook.com/GeneralStaff.ua/

Усі іноземці, що воюють за Україну проти російської агресії, прийняті у добровільному порядку на військову службу за контрактом.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у середу, 8 червня, у Facebook.

У ЗСУ розповіли, чи законно вручати повістки на блокпостахЗакон не забороняє вручення повістки у будь-якому місці після встановлення особи. Тому їх можна видавати як за місцем проживання або роботи, так і на вулиці або блокпосту.

«Всі іноземні громадяни та особи без громадянства, які беруть участь у бойових діях на території України у складі Збройних Сил України, прийняті у добровільному порядку на військову службу за контрактом згідно з Законом України Про військовий обов'язок і військову службу 1992 року. Відповідні особи є військовослужбовцями Збройних Сил України на яких, згідно з положеннями Женевських конвенцій про захист жертв війни 1949 року і Додаткових протоколів до них 1977 року, поширюється правовий статус комбатантів», - йдеться у заяві.

У Генштабі нагадали, що Женевські конвенції 1949 року забороняють будь-які незаконні акти, у тому числі насильство, залякування або бездіяльність щодо військовополонених, і зобов'язують до гуманного поводження з військовими, що перебувають у полоні.

«Недотримання відповідних норм міжнародного гуманітарного права є серйозним порушенням Конвенції», - зазначили у Генштабі.

Нагадаємо, на початку березня в Міноборони повідомляли, що до лав Міжнародного легіону виявили бажання стати добровольці та ветерани з 52 країн світу. Усього – понад 20 тисяч людей.

Також у відомстві розповідали, як нараховують виплати на службі у ЗСУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: