Окупанти форсували Сіверський Донець, ведуть штурм у кількох напрямках – Генштаб

Читать на русском
ЗСУ придушили спробу штурмових дій росіян на Харківському напрямку. Окупанти форсували Сіверський Донець і закріплюються в районах Лисичанська та Білогорівки.

Російські окупанти форсували річку Сіверський Донець і намагаються закріпитися у Лисичанську та Білогорівці. На Харківському, Слов'янському, Авдіївському та Курахівському напрямах війська рф вели штурмові дії.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках без істотних змін. На останньому з території Курської області агресор застосовував артилерію та гелікоптери армійської авіації для ураження позицій Сил оборони в районах населених пунктів Василівське, Білопілля, Бачівськ і Вовківка Сумської області.

На Харківському напрямку угруповання військ противника за підтримки армійської авіації зосереджує зусилля на сковуванні дій наших військ та недопущенні їхнього переходу в наступ. ЗСУ придушили спробу штурмових дій у напрямку населеного пункту Прудянка.

На Слов'янському напрямі підрозділи супротивника штурмовими діями намагаються встановити контроль над населеними пунктами Богородичне, Мазанівка та Долина. Бойові дії продовжуються.

Не «жест доброї волі»: у британській розвідці назвали справжню причину відходу росіян зі ЗміїногоРосія пішла з острова Зміїний не в якості жеста доброї волі, а через ізоляцію гарнізону і його вразливість для українських ударів.

У Генштабі повідомили, що окупанти перегрупують війська для відновлення наступу. Так, із району Ізюму у напрямку населеного пункту Сніжківка було переміщено батальйонну тактичну групу.

На Донецькому напрямку основні зусилля угруповань противника зосереджені на поступовому витісненні підрозділів Сил оборони на кордон Сіверськ – Федорівка – Бахмут.

На Краматорському напрямку, після проведення артилерійської підготовки, ворог форсував річку Сіверський Донець, закріплюється в районах населених пунктів Лисичанськ та Білогорівка.

На Бахмутському напрямку противник активізував обстріли позицій наших військ із ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення. Завдав масованих ракетних ударів у районах населених пунктів Покровське, Берестове, Спірне та в районі Вуглегірської ТЕС.

За підтримки артилерії ворог веде наступальні дії в районах населених пунктів Василівка, Берестове, Спірне, Клинове та Майорськ, успіху не має.

На Авдіївському та Курахівському напрямах окупанти вели штурмові дії у напрямках населених пунктів Перемога та Мар'їнка.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник здійснює систематичний вогневий вплив з метою сковування підрозділів Сил оборони та недопущення їхнього перекидання на інші напрямки.

На Південнобузькому та Таврійському напрямах основні зусилля агресора зосереджуються на спробах повернення втрачених позицій у районах населених пунктів Іванівка, Потьомкіне та Мирне та недопущенні проведення нашими військами контрнаступних дій у Херсонській та Миколаївській областях.

У рамках логістичного забезпечення військ із Криму на залізничну станцію «Каланчак» (Мирне, Херсонська область) переміщено 17 вагонів із боєприпасами.

У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря знаходяться три носії крилатих ракет морського базування типу «Калібр».

Нагадаємо, вчора, 3 липня, після важких боїв за Лисичанськ ЗСУ були змушені відійти з позицій і рубежів.

Як заявив президент Володимир Зеленський, українська армія нарощує постачання сучасної зброї і завдяки тактиці поверне Лисичанськ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: