Росія планувала військове вторгнення до Білорусі – розвідка

Читать на русском
Росія готувала напад та окупацію Білорусі. Про це свідчать документи, отримані воєнною розвідкою України.

Росія планувала військове вторгнення та захоплення території Білорусі.

Про це свідчать документи про підготовку до операції 1 танкової армії рф, отримані військовою розвідкою України.

Так, після фальсифікацій президентських виборів у Білорусі у росії розробили план вторгнення та придушення народних протестів.

Окупація Білорусі планувалася під приводом уникнення втягування росії «в Європейському континентальному районі в регіональну або широкомасштабну війну з країнами-членами НАТО на Заході».

Одним із доказів підготовки росії до військової агресії є «Легенда до плану на перегрупування з'єднань та військових частин 1 танкової армії в район виконання завдання». У документі у поставлених завданнях йдеться: «… під виглядом проведення СКШУ «Кавказ-2020», привести органи управління, посилені підрозділи, що входять до складу з'єднань та військових частин армії, підрозділи охорони та забезпечення готовності до виконання бойових (спеціальних) завдань у складі та штатах мирного часу. Висунення в район оперативного призначення здійснити під легендою прикриття про участь у спільному навчанні із збройними силами Республіки Білорусь. Надалі, виходячи з обстановки, що склалася, бути в готовності до виконання спеціальних завдань на території Республіки Білорусь».

Нагадаємо, раніше Олександр Лукашенко заявляв, що Україна «готувала напад на Білорусь».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: