Військова допомога Україні: у Євросоюзі погодили п'ятий транш

Читать на русском
Держави-члени ЄС погодилися мобілізувати черговий транш військової допомоги для подальшої підтримки Збройних сил України.
Слово і діло

Країни-члени Євросоюзу погодили виділення Україні п'ятого траншу військової допомоги в розмірі 500 млн євро.

Про це повідомив верховний представник Євросоюзу із закордонних справ Жозеп Боррель.

Згідно зі словами Борреля, новий пакет військової допомоги був узгоджений в рамках зустрічі Контактної групи з оборони України. Держави-члени ЄС погодилися мобілізувати черговий транш військової допомоги для подальшої підтримки Збройних сил України.

Американський генерал пояснив, чому Захід не може швидко наростити постачання зброї в УкраїнуКраїни Заходу не можуть швидко наростити виробництво озброєння для України, тому що НАТО не готувалося до затяжної війни.

Водночас, дипломат ЄС також підкреслив, що Європейський союз залишається зосередженим і непохитним у своїй підтримці України разом з партнерами у війні проти країни-агресора росії.

Напередодні стало відомо, що Литва надасть Україні додаткову військову підтримку – бронетранспортери М113 та М577, а також боєприпаси.

Окрім цього, в Україну прямують ще шість САУ Caesar, які пообіцяв Києву президент Франції Макрон.

У МЗС України повідомляли, що основна проблема з постачанням зброї – це графік. Україні треба отримувати озброєння оперативніше.

Також нагадаємо, що посли Євросоюзу схвалили сьомий пакет санкцій проти росії. До нього ввійшла і заборона на імпорт золота та золотих прикрас із рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: