Литва направить Україні бронетранспортери та боєприпаси

Читать на русском
Литва надасть Україні додаткову військову підтримку – бронетранспортери М113 та М577, а також боєприпаси.
Арвідас АнушаускасA. Pliadžio/KAM nuotr.

Найближчим часом Литва надасть Україні додаткову збройну підтримку – бронетранспортери М113 та М577, а також боєприпаси, необхідні для підготовки резерву.

Про це повідомило міністерство оборони Литви у середу, 20 липня.

Американський генерал пояснив, чому Захід не може швидко наростити постачання зброї в УкраїнуКраїни Заходу не можуть швидко наростити виробництво озброєння для України, тому що НАТО не готувалося до затяжної війни.

За словами міністра оборони Арвідаса Анушаускаса, М113 стає важливою частиною збройних сил України, і вагомий внесок у це робить Литва.

«Наразі подано запит (Києва – ред.) на підготовку військових поліцейських, фахівців з розмінування. Литовська армія також сприятиме масштабному навчанню українського персоналу у Сполученому Королівстві, направляючи туди інструкторів», - сказав Анушаускас на дистанційному засіданні Групи НАТО з питань координації підтримки України.

У міністерстві нагадали, що Литва вже передала Україні системи ППО Stinger, протитанкові озброєння, бронежилети та каски, 120-міліметрові міномети, стрілецьку зброю, боєприпаси, тепловізори, безпілотники, антидрони, радари спостереження, бронетранспортери M113.

Загалом військова допомога Литви Україні становить близько 123 млн. євро.

Нагадаємо, в Україну прямують ще шість САУ Caesar, які пообіцяв Києву президент Франції Макрон.

У МЗС України повідомляли, що основна проблема з постачанням зброї – це графік. Україні треба отримувати озброєння оперативніше.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: