ЄС затвердив четвертий транш допомоги для України

Читать на русском
У вівторок, 24 травня, рада ЄС схвалила виділення четвертого траншу військової допомоги Україні, сума якого становитиме 500 млн євро.

У вівторок, 24 травня, рада ЄС схвалила виділення четвертого траншу військової допомоги Україні, сума якого становитиме 500 млн євро.

Про це повідомляє Рада ЄС.

За інформацією відомства, було узгоджено ще 500 млн євро на військову допомогу для України, що доведе сумарно виділені кошти до 2 млрд євро.

Близько 20 країн оголосили про нову військову допомогу для УкраїниЯк пройшла зустріч глав оборонних відомств країн Контактної групи щодо Україн, читайте на Слово і діло.

«Історія завтрашнього дня пишеться сьогодні на полях битв України. З цими 500 млн євро ЄС виділив загалом 2 млрд євро на підтримку постачання військової техніки для ЗСУ. Ця підтримка є лише частиною зусиль Європи, спрямованих на те, аби допомогти Україні захистити себе. ЄС та його держави-члени сповнені рішучості продовжувати. Ми робили це від початку війни і продовжуватимемо до кінця», - заявив верховний представник із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель.

З нового траншу 490 млн євро направлять на постачання військового обладнання згідно з заявками уряду України. Інші 10 млн євро - на закупівлю палива, аптечок та засобів індивідуального захисту.

Попередні транші були погоджені 28 лютого, 23 березня та 13 квітня 2022 року.

Раніше ми писали, що країни G7 домовилися виділити Україні майже 20 млрд доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: