Американський генерал пояснив, чому Захід не може швидко наростити постачання зброї в Україну

Читать на русском
Країни Заходу не можуть швидко наростити виробництво озброєння для України, тому що НАТО не готувалося до затяжної війни.

Країни НАТО не готувалися до затяжної війни, тому їм важко швидко наростити потужності для постачання зброї в Україну.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив американський бригадний генерал у відставці, ветеран Іраку та Афганістану Марк Арнольд.

«Україна вже отримує одні з найкращих озброєнь із Заходу. Потрібно набагато більше. Але проблема в тому, що виробничі потужності західних країн, для виробництва нової зброї і вдосконалених боєприпасів, знаходяться на рівні мирного, а не воєнного часу. І до лютого цього року Захід не створював власних запасів звичайних озброєнь і боєприпасів, щоб витримати затяжну війну», – заявив Арнольд.

За його словами, є проблема у постачаннях високотехнологічного озброєння, яке потрібне Україні, і просто достатніх поставках низькотехнологічних озброєнь та транспортних засобів із Заходу.

«Адже Заходу дуже важко швидко збільшити свої можливості по ремонту резервної військової техніки для поставки в Україну, і виробляти більш досконалу зброю і боєприпаси. Це довгий і складний ланцюжок поставок. І швидко збільшити ці виробничі потужності не вийде», – сказав генерал.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що західної військової допомоги ще категорично недостатньо для досягнення паритету на фронті з російськими окупантами.

Водночас Курт Волкер вважає, що західне та американське озброєння, яке надходить до України, вже змінює баланс на фронті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: