Глава МЗС назвав основну проблему з постачанням західної зброї

Читать на русском
За словами Кулеби, основна проблема з постачанням зброї Україні – це графік. Україні треба отримувати озброєння оперативніше.

Основна проблема з постачанням західної зброї Україні – графік. Якби Україна вчасно отримала більше артилерії 155 калібру та РСЗВ, то Лисичанськ та Сєвєродонецьк залишалися б під нашим контролем.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів в інтерв'ю Forbes.

«Нам треба вижити»: Резніков відкинув звинувачення у контрабанді зброї з УкраїниОлексій Резніков запевнив, що вся західна зброя відстежується, і Україна не має причин вивозити її контрабандою – вона потрібна для оборони держави.

«Основна проблема з постачанням – графік. Наприклад, мої останні розмови з колегами з країн, які постачають зброю. Я озвучую те, що треба, один раз, а потім кілька разів під різним соусом, у різні моменти, щоб сигнал пробив і зафіксувався, кажу: «Це треба до такого-то числа». Потім ми ще про щось поговорили. Я знову кажу: «До речі, я хочу ще раз прояснити: те, що я тобі казав, це треба до такого-то числа». По три-чотири рази за розмову я пробиваю свідомість людей, бо це головна проблема. Якби ми вчасно отримали більше артилерії 155-го калібру, більше ракетних систем залпового вогню, то Лисичанськ і Сєвєродонецьк залишалися б під контролем України. Але все займає час – так система розгортається», – розповів міністр.

За словами Кулеби, HIMARS, інших РСЗВ, гаубиць та танків буде ще більше, але це питання часу. «Наше завдання – прискорювати процеси: від ухвалення політичних рішень до вирішення логістичних завдань», – зазначив він.

Нагадаємо, раніше американський генерал пояснив, чому Захід не може швидко наростити постачання зброї в Україну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: