Розвідники досліджують острів Зміїний: знайшли зброю росіян та кота, який жив в окупації

Читать на русском
Розвідники знайшли на звільненому острові Зміїний зброю та техніку росіян, особисті документи окупантів, а також українського кота, котрий кілька місяців прожив в окупації.

Українські розвідники проводять на звільненому острові Зміїний дослідження підземних укріплень та інженерні роботи з розмінування.

Про це повідомляє Головне управління розвідки при Міноборони.

У ході дослідження острова було знайдено та вилучено зразки озброєння та техніки росіян. Зокрема системи наведення та управління, БПЛА Орлан-10, системи ПЗРК, гранатомети, вогнемети, стрілецьке озброєння, журнали ведення бойових дій, особисті документи російських військових, електронні носії інформації.

«Окрім цього, знайдено та евакуйовано на підконтрольну територію українського кота, який прожив кілька місяців в окупації», – додали в ГУР.

⚡ Україна проводить дослідження та розмінування острова ЗміїнийГоловне управління розвідки МО України

Нагадаємо, 30 червня внаслідок військової операції України російські військові евакуювали залишки гарнізону та залишили острів Зміїний.

У міністерстві оборони росії підтвердили відведення військових зі Зміїного, але назвали це не втечею, а «жестом доброї волі». Але згідно з оцінкою британської розвідки, окупанти пішли звідти через ізоляцію гарнізону і його вразливість для ударів України.

7 липня на острові Зміїний було встановлено прапор України. Відео визволення острова можна подивитися тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: