Зеленський підбив підсумки операції ЗСУ зі звільнення острова Зміїний

Читать на русском
Розвідка, Сили спеціальних операцій, СБУ, прикордонники, артилеристи, Військово-Морські сили, повітряні сили звільнили острів від сил окупантів
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Боротьба за острів Зміїний з росією закінчилася перемогою України. На острові серед руїн та куп трупів російських солдатів майорить український прапор. Це беззаперечна перемога Збройних сил України.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні за підсумками 7 липня.

«І, звичайно, хочу сьогодні подякувати за завершальний етап боротьби за Зміїний - там встановлено наш національний прапор. Два місяці тривала ця операція. Розвідка, Сили спеціальних операцій, «альфівці» СБУ, прикордонники, артилеристи, Військово-Морські сили, повітряні сили. І нехай тепер кожен російський капітан - чи то корабля, чи то літака - бачить український прапор на зміїному і знає, що нашу державу не зламати» - зазначив президент.

Нагадаємо, 30 червня в результаті військової операції України російські військові евакуювали залишки гарнізону і покинули острів Зміїний.

У міністерстві оборони росії підтвердили відведення військових зі зміїного, але назвали це не втечею, а «жестом доброї волі». Але згідно з оцінкою британської розвідки, окупанти пішли звідти через ізоляцію гарнізону і його зростаючої уразливості для ударів України. За підрахунками ЗМІ, за чотири місяці перебування на зміїному російська армія втратила на самому острові та в навколишніх водах техніки на 915 млн доларів.

За словами аналітиків, поразка росії на зміїному трохи послабить тиск біля узбережжя України, але не покладе край морській блокаді.

7 липня українські військові встановили прапор України на острові Зміїний, який нещодавно був звільнений від російських окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: