Замітають сліди: російські війська продовжують обстрілювати острів Зміїний

Читать на русском
Російські окупанти продовжують завдавати ударів по острову Зміїний. Таким чином загарбники замітають сліди та знищують залишки власної техніки.
mapio.net

Російські окупанти продовжують завдавати ударів по острову Зміїний. Таким чином загарбники «замітають сліди» та знищують залишки власної техніки.

Про це під час етеру телемарафону повідомила начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк.

«Ворог продовжує вишукувати можливості довести, що у нього є ще якісь сили для того, щоб переконати нас у своїй «могутності». І що він може ще зробити, як тільки час від часу вилітати та бомбити острів Зміїний? Оскільки намагається переконати хоча б своїх, що вони ним володіють і його якось контролюють», – заявила вона.

ЗСУ показали відео операції зі звільнення острова ЗміїнийОперація зі звільнення острова Зміїний тривала більш ніж два місяці - за цей час ЗСУ знищили 20 одиниць російської техніки на загальну суму 900 млн доларів.

Гуменюк наголосила, що обстрілами росіяни знищують залишки своєї ж техніки на острові.

Нагадаємо, 30 червня в результаті військової операції України російські військові евакуювали залишки гарнізону і залишили острів Зміїний.

У міністерстві оборони росії підтвердили відведення військових зі Зміїного, але назвали це не втечею, а «жестом доброї волі». Але згідно з оцінкою британської розвідки, окупанти пішли звідти через ізоляцію гарнізону і його зростаючу уразливість для ударів України.

7 липня українські військові встановили прапор України на острові Зміїний, який був звільнений від російських окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: