Резніков розповів, скільки HIMARS потрібно Україні для контрнаступу на окупантів

Читать на русском
При цьому з початку 1996 року таких РСЗВ було виготовлено всього 540 одиниць. Таким чином, Резніков розраховує мінімум на 20 відсотків цієї зброї для України
Олексій Резніковtwitter.com

Україні потрібно близько 50 американських реактивних систем залпового вогню HIMARS, щоб зупинити російський наступ. А якщо проводити ефективний і швидкий контрнаступ на окупантів, тоді Україні потрібно не менше 100 систем.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков в ході дискусії Atlantic Council.

«Враховуючи, що наша активна лінія фронту становить майже 2,5 тисячі кілометрів - це як відстань між Варшавою і Барселоною - для ефективного захисту нам потрібно близько 50 таких систем», - зазначив міністр.

Україна отримає від США додаткові реактивні системи HIMARS – Білий дімУ США вражені тим, як Україна ефективно використовує ці системи для перелому ситуації на полі бою - тому дадуть більше РСЗВ

Резніков зазначив, що Україна застосовує ці РСЗВ, як хірургічний скальпель, видаляючи російські логістичні пункти та військові бази з лиця землі, а більша кількість систем дозволить повністю розвалити російську логістику, уникаючи тактики масованих атак з великими втратами. Зараз Україні потрібно звільнити ще близько 2,5 тисячі населених пунктів.

При цьому з початку 1996 року таких РСЗВ було виготовлено всього 540 одиниць. Таким чином, Резніков розраховує мінімум на 20% цієї зброї для України.

Станом на 15 липня було відомо, що за допомогою американських ракетних артилерійських систем HIMARS за останні тижні вдалося знищити понад 30 військових об'єктів російських військ. Результатом успішних атак на логістику окупантів стало те, що вони змушені відразу везти боєприпаси машинами на передову.

За словами головкому ЗСУ Валерія Залужного, ситуацію на фронті нарешті вдалося стабілізувати завдяки HIMARS. Попри те, що вона залишається складною і напруженою, проте Збройні Сили України повністю її контролюють.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: