У ГУР розповіли, чи можуть HIMARS ударити по об'єктах росії у Криму

Читать на русском
Представник української розвідки відповів, чи може Україна використовувати системи HIMARS і М270 по території анексованого Криму.
Українська правда

Україна може використати РСЗВ HIMARS проти російських об'єктів, у тому числі й тих, що розташовані у анексованому Криму. Військові об’єкти рф Криму є одними з цілей, які мають уразити українські війська.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в ефірі телемарафону.

Представник української розвідки відповів, чи може Україна використовувати системи HIMARS і М270 по території Криму.

«На сьогоднішній день Кримський півострів став хабом переміщення всієї техніки та озброєння, що йде з російської федерації до південних районів нашої держави. Це, перш за все, скупчення військової техніки, боєприпасів та матеріалів, які зосереджуються в Криму, а потім прямують для забезпечення російських окупаційних військ», – сказав він.

Російські окупанти ховають техніку та склади боєприпасів у житловій забудові – ISWОкупанти прикриваються цивільними особами та цивільними об'єктами, знаючи, що ЗСУ не стріляють по мирних жителях

При цьому, Скібіцький нагадав, що держава-агресор активно використовує Чорноморський флот для завдання ударів по території України.

«По-друге, ви бачите, наскільки активно використовується на сьогодні Чорноморський флот рф для нанесення ракетних ударів по нашій території. Насамперед це системи «Калібр», фрегати, малі ракетні кораблі, підводні човни, які на постійній основі несуть бойове чергування, чекають команди, і потім проводять пуски, незважаючи на пору доби... Через те це теж одна з цілей, які необхідно уражати, щоб забезпечити безпеку наших громадян, наших об’єктів і взагалі України», - підкреслив представник ГУР МОУ.

Нагадаємо, що у п'ятницю, 15 липня, Україна отримала перші американські далекобійні реактивні системи залпового вогню M270.

Також нагадаємо, що за допомогою американських HIMARS українські військові знищили понад 30 військових об'єктів окупантів, через що їхній наступальний потенціал знизився.

Раніше у РНБО повідомили, наскільки потужне ППО охороняє Кримський міст.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: