HIMARS змогли змінити баланс на фронті, але війна йде дуже важко – Резніков

Читать на русском
За словами міністра, американські РСЗВ відмінно пройшли тест в Україні, але тепер потрібно розширювати постачання та їхню номенклатуру
Олексій РезніковСкриншот

Американські реактивні системи залпового вогню HIMARS, які США передали Україні, змогли частково змінити баланс сил, знищуючи склади та бази окупантів, але установок потрібно більше, оскільки існуючої кількості недостатньо, а війна йде дуже жорстока.

Про це розповів міністр оборони Олексій Резніков у інтерв'ю американському виданню The Wall Street Journal.

«Війна йде похмуро. Нам потрібно більше. Нам потрібно терміново» - коротко зазначив він.

Зеленський пообіцяв російським окупантам ще більше палаючих складів та базЛогістика окупантів опинилася під великою загрозою - українська армія завдає по ній влучних, відчутних та нещадних ударів

За словами міністра, американські РСЗВ відмінно пройшли тест в Україні, але тепер потрібно розширювати постачання та їхню номенклатуру. Україні потрібні установки з радіусом 150 км, тому що окупанти унадилися використовувати РСЗВ з радіусом до 120 км.

Також ЗСУ потребують іншого озброєння і спорядження, оскільки українська армія зазнала втрат і поповнює війська, а генерали повинні переосмислити та перебудувати деякі напрямки, оновити укріплення і спланувати нову оперативну стратегію.

Також в України є потреба в спеціалізованих безпілотниках. Бойові дрони, які є у ЗСУ зараз, в більшості своїй, виключаючи БПЛА Bayraktar TB2, ефективно глушаться російської РЕБ, а також не захищені від перехоплення і перешкод.

Нагадаємо, США нададуть Україні новий пакет військової допомоги, до якого також увійдуть чотири реактивні системи залпового вогню HIMARS. У росії з цього приводу вже закотили чергову істерику, звинувативши США в нібито затягуванні війни.

Станом на липень Україна отримала від США та інших союзників дев'ять ракетних систем HIMARS та аналогічних комплексів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: